dinsdag 21 mei 2013

HET RAADSEL man

Als er een soms iemand niet te snappen is, dan is het de man wel.
Volgens mij herkennen jullie het volgende rijdtje van typische mannen dingen wel: Mannen laten altijd de wc-bril overeind staan,zijn gek op jongensspeeltjes, vragen nooit iemand de weg, zappen de hele avond en vinden het vreselijk om de fout in te gaan.

Maar wij vrouwen kunnen er ook wat van. Over het algemeen is bekend dat vrouwen hardop denken, hebben ogen in hun achter rug, kopen altijd schoenen en zijn willen altijd praten over hun problemen.

Om voor ons vrouwen de man wat beter de te leren kunnen, heb ik een paar vragen en antwoorden gevonden die wel eens heel handig kunnen zijn om misverstanden te voorkomen.


 1. Waarom durven mannen nooit in clubs te dansen?
Als je danst, als man ben je heel kwetsbaar.aangezien in clubs en concertzalen altijd een kijk- en- bekeken- cultuur hangt, durven ze zich niet onnodig kwetsbaar op te stellen. 

 

2. Waarom stapt hij altijd over rommel en vieze sokken heen?
mannen kunnen maar één ding tegelijk, en op dit moment is hij aan het lopen.





3. Waarom beld hij me op terwijl hij niks te zeggen heeft?  
Hij verwacht dat jij het zou waarderen als hij je belt, en dat jij het gesprek uit gang weet te houden.
4. Ziet hij echt niet dat ik naar de kapper ben geweest? 
Hij is geïnteresseerd in het totaal plaatje. Details- zoals twee centimeter van je haar af, of een nieuwe rok- ziet hij echt niet.

5.  Wat kan je het beste doen als een man een baaldag heeft?
Zijn favoriete muziek opzetten. 

6. Waarom moet een man altijd he-le-maal kapot gaan tijdens het stappen?
 ( een hele flauwe) Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat jij hem de deur uit laat gaan.







7.  waarom wordt hij niet jaloers als ik wegzwijmel bij Jake Gyllenhaal? 
mannen zijn realistisch. Hij weet dat de kans dat je hem ontmoet kleiner is dan de kans dat de Elfsteden tocht dit jaar gereden wordt. 

8. Waarom kunnen mannen geen verjaardagen onthouden? 
 waarom zou hij, hij heeft jou toch. ( not funny) 

9.. Wat vertelt hij aan zijn vrienden over mij na een eerste date?  
Als hij je leuk vindt, niet veel. Ben je voor hem niet meer dan een 'fling' dan vertelt hij hoe mind-blowing de seks was.  

 10. Als ik zeg dat er niets aan de hand is, gelooft hij me dan?
nee, hoewel mannen niet uitblinken in het 'lezen van emoties' weet hij donders goed dat er wel degelijk iets is. 

Ik hoop dat deze 10 menquestions een hoop duidelijk maken over het soms iet wat rare gedrag van de man. Maar twijfel te toch of je hem wel ooit zult begrijpen, houd dan in je achter hoofd dat hij waarschijnlijk net zo denk als over vrouwen en is er geen andere oplossing dat het hem gewoon te vragen. Waar ik nog benieuw naar ben is of er nog dingentjes of datje zijn, die jullie al altijd hebben willen weten over mannen. Zoja, stel ze dan gerust.
  
 

woensdag 15 mei 2013

Pure ontspanning!



 Voor de havo vwo en mavo is het deze week examen tijd, en dat betekend stress!!
Ik zit ook tot over mijn oren in de examen stress dus ik kan wel wat ontspanning gebruiken.
Door je jaren heen heb ik een aantal trucjes geleerd om je te ontspannen en het leren een tukje beter te maken. Maar wat is stress nou eigenlijk? Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Van oorsprong is het een term uit de bouw: stress is de kracht die wordt uitgeoefend op een voorwerp. Of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iets (of iemand) aan kan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen. Om eerlijk te zijn ben ik niet snel gestrest voor een toets, maar wel snel als ik weet dat er meerdere dingen te doen zijn en de tijd opraakt. 
Dat brengt te al gelijk bij tip1. 

  1. Probeer te achterhalen hoe het komt dat je stress hebt. Als je dit weet is het makkelijker om helder te denken en een oplossing te vinden. Je zal merken dat de paniek minder wordt. 
  2.  De tweede ontspanningstruc klink heel oubollig maar het werkt wel. Deel je verontrusting met anderen, hopelijk lucht het op en kunnen andere rekening met je houden. Niks is namelijk irritanter als andere je lastig gaan vallen terwijl je neus daar helemaal niet naar staat.
  3. Zoek de rust op. Die kan je vinden door bijvoorbeeld in bad te gaan, te gaan liggen of de gaan wandelen. Dan heb je even rustig de tijd om na te denken hoe je de boel gaat oplossing. 
  4. Een massage is ook een ouder classicer om te ontspannen. Je spieren worden er namelijk losser en warmer van en dat geeft een rustig gevoel door je hele lichaam en hoofd. Een massage kan ook averechts werken en dat je er moe van wordt, dus daar moet je voor uitkijken.
  5. Voor de dye heard stressers bestaan er nog antistress middelen zoals: Ontspan en stelt gerust druppels van Bach. Ik gebruik die druppels ook. Of het middeltje het gene is wat werkt weet ik niet maar het werkt wel. Ik wordt er rustig van en een stukje meer zelfverzekerd.

 Ik wens iedereen die momenteel stress heeft of examens heeel veel succes. Onthoud, welke rede er ook is om stress de te hebben, meer dan je bent kan je niet doen.





dinsdag 7 mei 2013

Dubbele citroen koekjes







 Vaak heb zin in een koekje maar dan heb ik niks in huis, maar zelf koekjes bakken is natuurlijk ook een optie. Vanaf vandaag ga ik elke week een recept plaatsen die ik in ieder geval erg lekker vind en hopelijk jij ook.






 Als eerste recept Dubbele citroen koekjes. Dit leek me wel passend bij het goede weer waar een frisse citroen smaak verfrissend is.
Benodigdheden voor de koekjes: 225g boter, 50g poedersuiker, 1/2 theelepel vanille essence, geraspte schil van 3 citroenen, 225g bloem, 3 eetl. maïzena.

Benodigdheden voor de vulling: 50g boter, 125g poedersuiker, geraspte schil 2 citroenen, sap van 1/2 citroen. 

Nu is het tijd kom aan de slag te gaan. Verwarm de oven voor tot 175 graden/ gasstand 2-3. Klop de boter met de piedersuiker, vanille en geraspte citroenschil tot een bleke, luchtige massa. Zeef de bloem met de maïzena en roer hem door de botermassa. Doe het deeg in een spuitzak met stervormig spuitmondje van 1 cm doorsnee en spuit met steeds 4 cm tussen ruimte 5 cm lange streepjes op een bakplaat met een antiaanbaklaag of bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten. Laat ze even opstijven en leg ze dan op een rooster om af te koelen.

De koekjes zijn gemaakt, maar met een lekkere vulling maak je de koekjes net iets meer speciaal. Klop voor de vulling de boter met de poedersuiker e citroenschil en -sap licht en luchtig. Strijk wat vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede koekje met de platte kant tegenaan.

Dit recept is voor 8 dubbele koekjes en veel bakplezier.

zaterdag 4 mei 2013

Flairs of april & Koninginnen dag 2013



Genieten van het mooie weer is er voor mij helaas niet helemaal bij, want de examens staan bijna voor de deur, maar dat geeft niet weg dat ik geen video's meer kan op nemen toch?
Een nieuwe maand, betekend een blik werpen op de vorige maand en wat ik veel heb gebruikt in de maand april. Veel plezier met kijken.