dinsdag 7 mei 2013

Dubbele citroen koekjes







 Vaak heb zin in een koekje maar dan heb ik niks in huis, maar zelf koekjes bakken is natuurlijk ook een optie. Vanaf vandaag ga ik elke week een recept plaatsen die ik in ieder geval erg lekker vind en hopelijk jij ook.






 Als eerste recept Dubbele citroen koekjes. Dit leek me wel passend bij het goede weer waar een frisse citroen smaak verfrissend is.
Benodigdheden voor de koekjes: 225g boter, 50g poedersuiker, 1/2 theelepel vanille essence, geraspte schil van 3 citroenen, 225g bloem, 3 eetl. maïzena.

Benodigdheden voor de vulling: 50g boter, 125g poedersuiker, geraspte schil 2 citroenen, sap van 1/2 citroen. 

Nu is het tijd kom aan de slag te gaan. Verwarm de oven voor tot 175 graden/ gasstand 2-3. Klop de boter met de piedersuiker, vanille en geraspte citroenschil tot een bleke, luchtige massa. Zeef de bloem met de maïzena en roer hem door de botermassa. Doe het deeg in een spuitzak met stervormig spuitmondje van 1 cm doorsnee en spuit met steeds 4 cm tussen ruimte 5 cm lange streepjes op een bakplaat met een antiaanbaklaag of bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten. Laat ze even opstijven en leg ze dan op een rooster om af te koelen.

De koekjes zijn gemaakt, maar met een lekkere vulling maak je de koekjes net iets meer speciaal. Klop voor de vulling de boter met de poedersuiker e citroenschil en -sap licht en luchtig. Strijk wat vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede koekje met de platte kant tegenaan.

Dit recept is voor 8 dubbele koekjes en veel bakplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten