dinsdag 25 september 2012

hardlopen onderdeel warming-up

Voor het tweede onderdeel van hardlopen ga ik vertellen over de warming-up. Bijna iedere hardloper vindt een goede warming-up een belangrijke en noodzakelijke voorbereiding op een training of wedstrijd. Het feit dat een goede warming- up de kan op blessures verminderd en de prestatie verhoogd is meerdere keren aangetoond.

Er zijn verschillende manieren om je op te warmen, maar de algemene warming-up duurt acht à tien minuten. Ik geef een aantal tips wat ik gebruik voor een de warming- up en die het grootse effect hebben.
Hier zijn de oefeningen:
1. Dribbelen.
Looppas op de plaats, in rustig tempo en met de armen losjes langs het lichaam.
Variant: Weer looppas op de plaats, maar nu met de hakken proberen de billen aan te tikken.

2.Spreidstand.
Je staat recht op, romp en hoofd draaien achtief naar links en rechts, terwijl de armen volgen.
variant: Je lichaam buigt naar voren. Met de rechter hand je linker voet aan tikken, daarbij met het hoofd naar de linkerkant in de lucht kijken. De rechterarm zwaait omhoog. Daarna met de linkerhand de rechtervoet aan tikken. De benen blijven gestrekt.

3. Hinkelen.
Twee keer links en twee keer rechts. Armen losjes langs het lichaam.

4. Wisselsprong.
De linkervoet staat voor, de rechtervoet achter. De linkerarm staat hoog, de rechterarm laag achter. Met een sprongetje en een zwaai van de armen in een keer wisselen.

Wat je ook kan doen voor het hardlopen is je benen rekken en strekken door het op een voorwerp te zetten zodat er spanning op je spieren komt.
Veel  succes. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten