dinsdag 21 mei 2013

HET RAADSEL man

Als er een soms iemand niet te snappen is, dan is het de man wel.
Volgens mij herkennen jullie het volgende rijdtje van typische mannen dingen wel: Mannen laten altijd de wc-bril overeind staan,zijn gek op jongensspeeltjes, vragen nooit iemand de weg, zappen de hele avond en vinden het vreselijk om de fout in te gaan.

Maar wij vrouwen kunnen er ook wat van. Over het algemeen is bekend dat vrouwen hardop denken, hebben ogen in hun achter rug, kopen altijd schoenen en zijn willen altijd praten over hun problemen.

Om voor ons vrouwen de man wat beter de te leren kunnen, heb ik een paar vragen en antwoorden gevonden die wel eens heel handig kunnen zijn om misverstanden te voorkomen.


 1. Waarom durven mannen nooit in clubs te dansen?
Als je danst, als man ben je heel kwetsbaar.aangezien in clubs en concertzalen altijd een kijk- en- bekeken- cultuur hangt, durven ze zich niet onnodig kwetsbaar op te stellen. 

 

2. Waarom stapt hij altijd over rommel en vieze sokken heen?
mannen kunnen maar één ding tegelijk, en op dit moment is hij aan het lopen.





3. Waarom beld hij me op terwijl hij niks te zeggen heeft?  
Hij verwacht dat jij het zou waarderen als hij je belt, en dat jij het gesprek uit gang weet te houden.
4. Ziet hij echt niet dat ik naar de kapper ben geweest? 
Hij is geïnteresseerd in het totaal plaatje. Details- zoals twee centimeter van je haar af, of een nieuwe rok- ziet hij echt niet.

5.  Wat kan je het beste doen als een man een baaldag heeft?
Zijn favoriete muziek opzetten. 

6. Waarom moet een man altijd he-le-maal kapot gaan tijdens het stappen?
 ( een hele flauwe) Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat jij hem de deur uit laat gaan.







7.  waarom wordt hij niet jaloers als ik wegzwijmel bij Jake Gyllenhaal? 
mannen zijn realistisch. Hij weet dat de kans dat je hem ontmoet kleiner is dan de kans dat de Elfsteden tocht dit jaar gereden wordt. 

8. Waarom kunnen mannen geen verjaardagen onthouden? 
 waarom zou hij, hij heeft jou toch. ( not funny) 

9.. Wat vertelt hij aan zijn vrienden over mij na een eerste date?  
Als hij je leuk vindt, niet veel. Ben je voor hem niet meer dan een 'fling' dan vertelt hij hoe mind-blowing de seks was.  

 10. Als ik zeg dat er niets aan de hand is, gelooft hij me dan?
nee, hoewel mannen niet uitblinken in het 'lezen van emoties' weet hij donders goed dat er wel degelijk iets is. 

Ik hoop dat deze 10 menquestions een hoop duidelijk maken over het soms iet wat rare gedrag van de man. Maar twijfel te toch of je hem wel ooit zult begrijpen, houd dan in je achter hoofd dat hij waarschijnlijk net zo denk als over vrouwen en is er geen andere oplossing dat het hem gewoon te vragen. Waar ik nog benieuw naar ben is of er nog dingentjes of datje zijn, die jullie al altijd hebben willen weten over mannen. Zoja, stel ze dan gerust.
  
 

woensdag 15 mei 2013

Pure ontspanning!



 Voor de havo vwo en mavo is het deze week examen tijd, en dat betekend stress!!
Ik zit ook tot over mijn oren in de examen stress dus ik kan wel wat ontspanning gebruiken.
Door je jaren heen heb ik een aantal trucjes geleerd om je te ontspannen en het leren een tukje beter te maken. Maar wat is stress nou eigenlijk? Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Van oorsprong is het een term uit de bouw: stress is de kracht die wordt uitgeoefend op een voorwerp. Of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iets (of iemand) aan kan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen. Om eerlijk te zijn ben ik niet snel gestrest voor een toets, maar wel snel als ik weet dat er meerdere dingen te doen zijn en de tijd opraakt. 
Dat brengt te al gelijk bij tip1. 

  1. Probeer te achterhalen hoe het komt dat je stress hebt. Als je dit weet is het makkelijker om helder te denken en een oplossing te vinden. Je zal merken dat de paniek minder wordt. 
  2.  De tweede ontspanningstruc klink heel oubollig maar het werkt wel. Deel je verontrusting met anderen, hopelijk lucht het op en kunnen andere rekening met je houden. Niks is namelijk irritanter als andere je lastig gaan vallen terwijl je neus daar helemaal niet naar staat.
  3. Zoek de rust op. Die kan je vinden door bijvoorbeeld in bad te gaan, te gaan liggen of de gaan wandelen. Dan heb je even rustig de tijd om na te denken hoe je de boel gaat oplossing. 
  4. Een massage is ook een ouder classicer om te ontspannen. Je spieren worden er namelijk losser en warmer van en dat geeft een rustig gevoel door je hele lichaam en hoofd. Een massage kan ook averechts werken en dat je er moe van wordt, dus daar moet je voor uitkijken.
  5. Voor de dye heard stressers bestaan er nog antistress middelen zoals: Ontspan en stelt gerust druppels van Bach. Ik gebruik die druppels ook. Of het middeltje het gene is wat werkt weet ik niet maar het werkt wel. Ik wordt er rustig van en een stukje meer zelfverzekerd.

 Ik wens iedereen die momenteel stress heeft of examens heeel veel succes. Onthoud, welke rede er ook is om stress de te hebben, meer dan je bent kan je niet doen.





dinsdag 7 mei 2013

Dubbele citroen koekjes







 Vaak heb zin in een koekje maar dan heb ik niks in huis, maar zelf koekjes bakken is natuurlijk ook een optie. Vanaf vandaag ga ik elke week een recept plaatsen die ik in ieder geval erg lekker vind en hopelijk jij ook.






 Als eerste recept Dubbele citroen koekjes. Dit leek me wel passend bij het goede weer waar een frisse citroen smaak verfrissend is.
Benodigdheden voor de koekjes: 225g boter, 50g poedersuiker, 1/2 theelepel vanille essence, geraspte schil van 3 citroenen, 225g bloem, 3 eetl. maïzena.

Benodigdheden voor de vulling: 50g boter, 125g poedersuiker, geraspte schil 2 citroenen, sap van 1/2 citroen. 

Nu is het tijd kom aan de slag te gaan. Verwarm de oven voor tot 175 graden/ gasstand 2-3. Klop de boter met de piedersuiker, vanille en geraspte citroenschil tot een bleke, luchtige massa. Zeef de bloem met de maïzena en roer hem door de botermassa. Doe het deeg in een spuitzak met stervormig spuitmondje van 1 cm doorsnee en spuit met steeds 4 cm tussen ruimte 5 cm lange streepjes op een bakplaat met een antiaanbaklaag of bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten. Laat ze even opstijven en leg ze dan op een rooster om af te koelen.

De koekjes zijn gemaakt, maar met een lekkere vulling maak je de koekjes net iets meer speciaal. Klop voor de vulling de boter met de poedersuiker e citroenschil en -sap licht en luchtig. Strijk wat vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede koekje met de platte kant tegenaan.

Dit recept is voor 8 dubbele koekjes en veel bakplezier.

zaterdag 4 mei 2013

Flairs of april & Koninginnen dag 2013



Genieten van het mooie weer is er voor mij helaas niet helemaal bij, want de examens staan bijna voor de deur, maar dat geeft niet weg dat ik geen video's meer kan op nemen toch?
Een nieuwe maand, betekend een blik werpen op de vorige maand en wat ik veel heb gebruikt in de maand april. Veel plezier met kijken.

zondag 21 april 2013

Haarlooks door de jaren heen.

De afgelopen 12 kan ik wel zeggen dat mijn haar steeds is veranderd, qua lengte maar ook van kleur. Het leek me leuk om van die afgelopen 12 jaar een overzicht te maken van alle haar kleuren en stijlen die ik gehad heb.
Ik kwam op dit idee omdat we op de school als examenklas zijnde een lijst moesten invullen over elkaar maar ook over je zelf. Een vriendin maakte mij er op attent dat op ik op elke school foto een ander kapsel had. Natuurlijk geloofde ik dat niet, maar ik ben eens gaan kijken en inderdaad, daar stond ik elk jaar weer met een anders kleurtje of een andere lengte.

Voor het eerst verfde ik mijn haren toen ik 11 was. Ik had het niet geplant maar op vakantie bleek het water waar ik zo ongeveer elke dag mijn haar mee, geen water was ;)
Het was namelijk blondeer pree. Door de zon wordt je haar lichter, en niet zo'n beetje ook.

Sommige foto's zijn helaas een beetje wazig, maar het gaat er om je mijn haar kunt zien :)
De rechter dat ben ik, hier was ik 5 jaar.
Deze foto was in groep 8,
en had ik net alle vlechtjes er uit gehaald.
Ik had nog steeds lang haar zo als je kunt zien, en ik had net een krultang gekocht. Jippie ;)

Ach ja, zo'n foto moet kunnen he ;)
op deze foto had ik mijn haar nog nooit geverfd. Hier was ik 12 jaar.


Nog steeds mijn haar nog nooit geverfd, maar wel een stukje korter. 
Ongelukje met het kleuren op vakantie, toen was in eens blond en nog maar 13 jaar.
Na een tijd had ik de uitgroei er uit laten knippen en ook bruin geverfd.
14 jaar was ik.
Nog een tintje donkerder dacht ik maar, nog vrij recent hier was is 15 jaar bijna 16. 
Toen ging mijn haar er in een keer helemaal af, ik wilde een keer wat anders proberen.
Hier heb ik bruin haar, maar kort hierna had ik het met Henna geverfd en was het rood.



In dit model heb ik mijn haar nu, het rode wat de kapper met de kerst vakantie er in heeft gezet is er uit, daar had ik helaas geen duidelijke foto's van maar er staat wel een verslag van die dag online.
http://www.youtube.com/watch?v=NnyUdamnt9M

Met deze foto's heb ik hopelijk een mooi overzicht gegeven van hoe ik er vroeger uit zag. 
Ik ben benieuwd of jij ook wel eens met je haar hebt geëxperimenteerd, en of dat altijd goed is gegaan?

Liefs Mare 

 

vrijdag 12 april 2013

Colour care Lipstick



Van lipsticks kan je maar niet genoeg hebben. Gelukkig heeft de Etos een uitgebreid assortiment waar voor ieder wat wils te vinden is.
De mooie kleur die ik heb gevonden

is: 112
Het zou wel leuk zijn als Etos de liplick een naam had gegeven, dat maakt de lipstick meer bijzonder en kunnen ze ook spelen met collecties.
 

Dit zeker een Mooie kleuren zijn het zo als ik al zij, en dat voor een goede prijs. Voor een lipstick 2,89. De plus punten van deze lipstick zijn alleen de goedkope prijs en de mooie kleur, en dekkend.





Echter zijn er meer nadelen dan voordelen over deze lipcare line.
De meesten punten liggen aan de verpakking en gelukkig kan Etos daar nog verandering in brengen. De dop van de verpakking valt er bij mij namelijk telkens af. Daardoor kan ik de lipstick niet mee nemen, want dan zitten al mijn spullen onder de roze lipstick. Wat ook niet fijn is, is dat het omhoog draaien van de lipstick niet soepel gaat. Heel langzaam komt de lippenstift omhoog, en dat probleem heb ik ook bij de andere sticks uit deze lijn.

Maar ach, ze hebben mooie kleuren voor een klein prijsje dus over de verpakking zal ik niet te veel over inzitten.

zondag 7 april 2013

Flairs of March 2013

Een zonnige Flairs van de maand Maart dit keer.
Je voelt dat het lente wordt, want de vogels fluiten er flink op los.
Des ondanks heb ik toch nog veel verzorgingsproducten nodig die mijn huid minder droog maken.
Veel plezier met kijken, oja het klopt ik ben naar de kapper geweest ;)


woensdag 3 april 2013

Paaswandeling eerste paardag 2013

Er waren weinig mensen op pad maar dat maakte het niet minder leuk. Het is altijd ontspannend om te wandelen en de natuur te zien. Dan zie je wat de lente laat veranderen aan de bomen en planten. Wandelen is ook altijd hilarisch met mijn broertje en mijn hond. Die twee zijn echt een maffe combinatie. Ook heb ik een paar reeën gezien super leuk :)








maandag 1 april 2013

Quick & partyproof nail art design

Soms zit je in een situatie dat je snel te werk moet gaan, of multitasken the key tot het succes is.
Als je, je nagels snel en mooi wilt lakken is dit misschien een manier voor jou.

De basis is een frensh manicure, alleen dan iets lager. Je kan er allerlei kleuren voor gebruiken. Ik maak er een Classic en feestelijk design van daarom een parelmoer kleur van Maxfactor nummer 600.


De tweede en stap is bijna nog makkelijker dan een de frensh manicure maken, en mocht je manicure niet perfect genoeg zijn, je kan het altijd corrigeren met een wattenstaafje en nagellak remover. Onder de frensh manicure heb ik met een nail brush een lijntje getrokken. Dat help ook om alles er kaars recht uit te laten zien. De kleur die ik gebruik is de bordeaux rode kleur van de Hema.
De derde en tevens ook de een na laatste stap is het maken van de details. Je kan hiervoor een kwartje gebruiken een een saté prikker werkt ook prima. Teken van uit het midden een inniminie bochtje naar buiten en van af onderen een bocht naar binnen. Tadaaa je eerste krulletje is gezet.



Ga op deze manier door tot er geen ruimte meer is op je nagel. Voor een feestelijke uitstraling heb ik nog glitters gebruikt als een soort confetti
effect, maar dit is optioneel.


Nog een topcoat er overheen en je bent ready to party met deze lente feest nagels.














donderdag 21 maart 2013

Newsflah! Nieuwe camera - Panasonic lumix fz150


Ik heb nu een super mooie en goede camera vind ik. Het is de Panasonic lumix fz150, echt geweldig. Ik kan nu weer volop filmen en alles vast leggen.
veel plezier met kijken van de unboxing.
Voor de praktische informatie, ik heb deze camera gekocht bij bol.com en het is de een na nieuwste versie uit deze serie. Dat betekend dat er dus een nieuwere camera is en dat is de fz200, maar die was veel duurder terwijl de camera's in feiten erg weinig van elkaar verschillen.






dinsdag 12 maart 2013

H&M Eyeschadow.



Behalve kleding verkoop de H&M ook makeup. Deze afdeling ben ik zeker niet voorbij gegaan dan daar kwam ik deze mooie oogschaduw tegen.
De verpakking is vrij eenvoudig, maar het patroontje van de oogschaduw maakt het helemaal goed. Wat de H&M gedaan heeft met de verschillende kleuren die in elkaar overlopen, doet me denken aan de mac mineralize skinfinish soft and gentle.<-- gorgeous.


 
Door dat Woodstock een bronze en ook een highlighter kleur is, heeft deze oogschaduw een ontzettend mooie glow.


Door de shimmers is deze oogschaduw geschikt voor verschillende looks. Je kan bijvoorbeeld een classie look maken. Door deze bronze kleur te combineren met een matte witte creëer je een subtiele look, want de pigmentatie is matig.
Een andere look is tegenovergesteld van classie. Een mooie donkere kleur glitter en een laag of twee drie van deze kleur en á voila een warme pary look.



Met woodstock kan je dus verschillende stylen neerzetten. dat komt omdat het een gangbare kleur brons bruin is. Voor maar 1,95 heb je al zo'n mooie kleur.
ook al is de dekking niet heel goed, het is wel een erg mooie kleur die goed op de bouwen is.




zondag 10 maart 2013

Zondag, voor jezelf dag.

Dit is de eerste video van een nieuwe reeks video's die gaan over lekkere verwen momentjes voor jezelf op zondag.
Deze keer gaat het over een paar extratjes voor onder de douche.


Innerbeauty: Toekomst

   

Vraag maar eens aan een puber of hij of zij weet wat ze wil studeren en negen van de tien keer krijg je het antwoord ik weet het nog niet.
Helaas staat de keuze al voor de deur en wordt het nu serieus.

Ik heb om het maken van een studie keuzen nooit heel erg gezien als moeilijke beslissing want ik dacht toen ik in de tweede of derde klas zat, wat ik wil gaan studeren komt vanzelf wel boven drijven. Lees jij nu dit en moet je over een paar jaar de keuze maken, dan kan ik je vertellen denk er eerder te vroeg over na dan te laat.

Er zijn onwijs veel studies die op elkaar lijken of die allemaal het zelfde beloven, maar het gaat er om wat jij wil.
Ik kan jou niet vertellen wat je wil gaan studeren want ik weet het zelf ook niet ;)
maar weet ook dat je ouders of vriendinnen dat ook niet voor je weten. Ik heb gemerkt dat ik me erg heb laten mee slepen door wat andere mensen dachten dat leuk voor mij was, en dat ik er vervolgens achterkwam dat ik die studie verre weg van leuk vond.

Om je er bij te helpen om voor jezelf een paar keuzes te maken heb ik een aantal tips voor jou.
1. Wat wilde je vroeger worden?
Je hebt vast en zeker je wensen van je droom baan opgeschreven in vriendinnen boekjes, in ieder geval ik wel. Daar kwamen dingen uit als kunstschaats danseres en stinkend rijk, maar ook zangers. Aan de hand daarvan ben ik ook een koor gegaan en ben ik er achter gekomen dat ik stemvorming erg leuk en interessant vind. Daarom ga ik waarschijnlijk logopedie studeren.

2. Wat doe je na school tijd, grote kans is dat je hobby's lijden naar waar je interesses liggen. Ben je bezig met dieren, dan is een opleiding dier en management misschien wat voor je. Dus je buitenschoolse activiteiten vertellen al veel over wat je aanspreekt.

3. Om te ontdekken of een opleiding bij je past, zit er niks anders op dan de opleiding te bezoeken. Ik raad je aan om een dagje mee te lopen, dan proef je de sfeer echt. Met een opendag doet een school er alles aan om jou binnen te krijgen, daarom vertellen ze vaak wat je wilt horen. Met een meeloop dat ervaar je hoe de lessen echt gaan en je ben de hele dag met een student die je eerlijk antwoord kan geven op je vragen.

Als laatste tip: Bedenk al voor je zelf of je thuis wilt blijven wonen of uit huis wilt want dan kan je gerichter  zoeken in één plaats, en zullen veel scholen al afvallen.
Succes met het maken van en keuze, en ik moet toe geven dan scholen het ons ook niet makkelijk maken want veel studies zijn het zelfde alleen het schoolgebouw en de plaats is anders.

dinsdag 26 februari 2013

Shoplog Primark Zaandam


Eens in je leven moet je naar de Primark zijn geweest. Zo veel en zo goedkoop kom je bijna nergens tegen. Ook een het een leuk uitstapje met vriendinnen of collega's want ga er maar van uit dat je er de hele dag zoet mee bent.














woensdag 20 februari 2013

Goldwell workshop








Een nieuwe ervaring is het zeker. Ik word vandaag gebruikt als haar model bij een workshop van Goldwell. Goldwell is een haarverf merk, dat zich gespecialiseerd heeft in Elumen. Dat zijn highlights die in verschillende technieken aan gebracht kunnen worden.


















vrijdag 15 februari 2013

Miss Sporty Lipstick



Minstens zo belangrijk als de kleuren samenstelling van je oogschaduw is de kleur lipstick die je er bij gebruikt.
Om het makkelijk te maken, kan je kiezen voor een neutrale kleur wat overal bij past.
Zo'n kleur is de deze lipstick van Miss Sporty in nummer 50.


De kleur van de verpakking vind ik erg mooie kleur hebben. Donkerblauw is een chique kleur want merken als Dior gebruiken het ook, maar de vorm van de straalt dat niet uit vind ik. Ik denk dat het te maken heeft met het materiaal. Je kan wel verwachten dat als je de dop of de huls een keer per ongelijk hard laat vallen er kleine barstjes ontstaan, wat niet zou moeten. De dop sluit wel goed af en blijft ook zitten, en gaat niet zomaar er af terwijl je te stick in je tas hebt zitten.





Het is een totaal andere kleur van een nude kleur, maar voor mij is deze lipstick bijna de zelfde kleur als mijn lippen. Maar heb je lichtere lippen van nature, dan zal deze kleur wel meer opvallen.
De reden dat deze kleur vooral op mijn lippen minder opvalt is omdat er geen opvallende shimmers in zitten. De kleur zou ik omschrijven als een bruine kleur  met als ondertoon roze. 


De Miss sporty lipstick geeft een lichte/medium dekking, maar is goed op de bouwen in de kleur. Normaal doe je dat niet met lipsticks, maar mijn ervaring is dat het prima kan. Wat ik doe is kort wachten en de lipstick soort van laat in trekken en breng daarna een laagje er overheen aan. Op deze manier blijft je lipstick ook langer zitten en zal na dat je iets hebt gedronken de kleur de steeds op je lippen zitten. De prijs van de lipstick is 1,99.











dinsdag 12 februari 2013

Shoplog Kruidvat, Hema en Ecoplaza.

Een leuke shoplog voor deze video.
Het zijn een aantal dingetjes die ik in de week bij elkaar gekocht heb.
Prijzen:
Catrice oogschaduw palette - 4,49
Catrice Kohl Kajal - 2,50
Catrice oogschaduw basis - 3,99
Maybelline colossal mascara - 14,95
Hema foundation - 3,00
Ecoplaza Dr. Hauska getinte dagcrème - 2,00
Ns treinkaartje - 13,99






maandag 11 februari 2013

Yea! een nieuw kanaal




Vanaf vandaag heeft Everflair twee kanalen op Youtube. De naam spreekt voor zich: Everflair.
Wat je op dit kanaal kan verwachten zijn video's die vooral over beauty gaan. Maar ook de vaste onderwerpen zoals Flair of... en de unboxing van de Glossybox. Op het kanaal dat Mare Hokken heet komen de overige video's voorbij als: vlogs, shoplogs en mn bakkunsten.
ooglooks tussen door komen, of anders om. Mijn bedoel is ook om Everflair als het hoofdkanaal te maken, omdat mijn blog ook Everflair heet.


Ik wilde jullie hier van op de hoogte brengen vandaar dit korte berichte. Het zou leuk zijn als er veel animo voor is en ander, You know what to do ;)


zaterdag 9 februari 2013

How to Madeleines bakken






Wat is er leuker dan cakejes maken een vriendin, super gezellig en lekker.
Maartje ging mij leren hoe ik Madeleines moest maken, maar al snel bleek ik niet een echte keuken prinses te zijn xd





Review Maybelline new york Shadow duo


Voor de Maybelline fans zijn er een reeks mooi duo's uitgebracht, zodat je gemakkelijk mooie kleuren met elkaar kan combineren.Voor de shimmery look zijn dit ideale oogschaduws. De naam van dit palette is Cosmic Black.
De oogschaduws hebben een professionele en luxe uitstraling, omdat het zwart witte mooi afsteekt tegen de doorzichtige deksel. De deksel zit vast aan scharniertjes, maar wat mijn verpakking heeft dat het moeilijk open gaat. Menige nagel is al gebroken omdat ik het doosje niet open kreeg. Ik weet niet of dit het geval ik bij alle oogschaduw duo's maar ik denk het niet. Als jij dat ook last van heb, kan je het doosje gewoon een beetje open laten want de scharniertjes blijft dan gewoon staan.  




 
 De oogschaduw is gebakken en de pigment zou hier door sterk moeten zijn, maar dat is mij tegen gevallen.



Ik maakte swatshes met mijn vingers, en je ziet een duikelijke zwarte kleur op je vingers, dus ik dacht Oo wauw dat is leuk samen met de glitters.
Daarna bracht ik de kleur aan op mijn huid, en dan is dit het resultaat.



Dit is dus niet wat ik had verwacht. De zwart is lichtgrijs geworden en de roze kleur meer een hightlighter. 
Maar nu ik weet wat voor kleuren dit duo palette heeft, kan je er erg mooie looks mee maken. Dus geen smokey eyes helaas met deze kleuren, maar wel subtiele stralende oogopslag.
De prijs van dit duo oogschaduw palette is 12,00. 









dinsdag 5 februari 2013

Flairs of Januari 2013


De eerste favorieten van de maand Januari, en dat is een jubileumpje.
veel plezier met kijken.