maandag 31 december 2012

Happy new year & 2012 specials

Voor iedereen een super leuke oud en nieuw, en dat alle voornemens voor 2013 zullen uitkomen. 
Ik hoop dat alle tien tenen en vingers na deze avond er nog op zullen zitten, maar ik ga wel genieten van al het mooie vuurwerk en jullie hopelijk ook.
Ik zie jullie weer in 2013.


donderdag 27 december 2012

What's the problem: Migraine




Migraine, misschien heb je er zelf ook last van. Het is een aanval van hoofdpijn wat samen kan gaan met misselijkheid of flauwvallen. Maar waar komt het eigenlijk door?
Het heeft te maken met de hersenactiviteit. CSG is een actie waarbij de hersenactiviteit eerst heel hoog is en daarna vrijwel uitvalt voor wel 30 tot 60 minuten. De CSD leidt ook tot een verhoogde activering van een centraal hoofdpijncentrum in de hersenen. Via een ontstekingsmechanisme laten verschillende chemische boodschappers in de hersenen de hoofdpijn toenemen. Dit is een hele wetenschappelijke uitleg, maar wat belangrijkst is: Het doet ongelooflijk veel pijn. 

Ik zelf heb er ook last van, en dan vooral rond de periode dat ik ongesteld moet worden, het is een goed alarm zodat ik weet dat ik mijn tas moet vol proppen met maandverband als ik ergens naar toe ga, maar een pretje is het niet ;)
Heb jij ook last van migraine of van stevige hoofdpijn, dan heb ik een aantal tips die hopelijk voor je zullen werken. 

Tip 1. Maak je kamer zo donker mogelijk. Je zult merken dat het voor je ogen behaaglijker is wanneer alles donker is. Is je slaapkamer niet donker te krijgen zoek dan een ruimte op waar het wel kan. 


Tip 2. Drink veel water. De exacte oorzaak van je hoofdpijn kan alleen de dokter vertellen, maar vaak kan het te maken hebben dat je te weinig vocht in je hebt, en dat  je hersenen schreeuwen naar vocht. Wat is al meer dan genoeg om daar een kopje of twee van te drinken. 




Tip 3. Wat je hersenen ook nodig hebben behalve vocht is zuurstof. Als je niet genoeg zuurstof in je hersenen krijgt heb je ook grote kans om knock-out te gaan. Ga lekker naar buiten en snuif de frisse lucht in. Als je erg last hebt van het felle licht zou ik gewoon een zonnebril op doen. Wat maakt het jou uit wat de mensen van je vinden. Jij hebt hoofdpijn zijn niet. 










De tip die voor mij het beste helpt is de frisse neus halen. Soms is de misselijkheid te overheersend dat ik ook geen water wil drinken. 
Mocht je echt vaak last hebben van migraine dan zou ik zeker naar de huisarts gaan. Die kunnen je ook   binnen een noodtime helpen. 


Liefs 

Je eigen pedicure behandeling

 Je voeten verzorgen is net belangrijk als je als al het andere, zeker in de winter. Men vergeet vaak hoe belangrijk het is. Voet klachten is het eerste wat vaak ontstaat als je een jaartje ouder wordt.
Om klachten te voorkomen kan je naar een pedicure gaan, maar waarom daar naar toe gaan als het ook thuis kan?
Het enige wat je nodig hebt zijn: Een teiltje, water, handdoek, nagelvijl, een eeltscrub blok, olie, scrub en een na verzorgende crème.







De eerste stap is het vullen van de teil met water. Doe dit met lekker warm water wat jij prettig vind. Een goede graad meter zijn je ellebogen. Hiermee voel je het beste de temperatuur aan. Doe je het met je handen, dan merk je dat het water voor je voeten toch nog te warm is. Je handen zijn namelijk meer gewend. Dat klink vreemd maar je hebt het vast van een keer in bad gemerkt, dat het bij je voeten het water te warm aan voelt, terwijl je het met je handen zo juist nog heb gecontroleerd.
Zorg voor een grotere teil want wat ik meestal doe ik mijn enkels ook mee nemen tijden het scrubben.


Wat ik fijn vind om te gebruiken in mijn voetenbadje is een olie. En het liefst dan een olie van het blauwe huis, omdat die zo lekker ruiken. Wat een olie toevoegt voor mij is dat mijn voeten er heerlijk zacht van worden, en mijn nagelriemen ook.








Stop je voeten in het bak met water wat je hebt klaargemaakt en vergeet niet een cd met heerlijke mee zing nummers op te zetten. Het wordt een ontspannend momentje voor jou dus take your time. Als je voeten een aantal minuten hebt laten weken is het time to scrub. Elke scrub die je maar fijn vind is goed. Ik gebruik de Scrub gel lime tree blossom van de Hema.
Zeep je voeten er lekker mee in, en masseer ze licht. De scrub kan je een aantal minuten laten in trekken, om het vervolgens af te spoelen.

The next step: droog je voeten af door met de handdoek te deppen. Als ik met het eeltscrub blok in de weer ga, wil ik mijn voeten niet kurk droog hebben. Leg een handdoek onder je voeten en ga langzaam met het blok over de plekken van je voet waar je eelt heb zitten. Het je daar geen last van dan kan je deze stap skippen.






Nu is het ook tijd om je nagels bij te vijlen. Je nagels zijn dan niet meer te zacht van het water, maar ook niet zo hard dat ze snel breken. Want daar heb ik vaak last van. Mijn teen nagels zijn dan zo hard en droog dat er maar dit hoeft te gebeuren en er breekt eentje af. Er bestaan verschillende vijlen die je kan gebruiken zoals een kartonnevijl, glasvijl, of metalevijl.
Tip: vijl altijd één kant op, want dan voorkom je dat er haakjes ontstaan in je nagels.


Door je voeten even terug te stoppen in het badje, spoel je de nog achtergebleven vuiltjes van het vijlen en het eeltblok. Omdat je huid in contact is gekomen met water, heeft het behoefde aan vocht. Dat haalt je huid uit voedende crème. Een voorbeeld van wat je kan gebruiken is Pedix feel heel rescue balm. Het ruikt heel fris naar munt en het trekt snel in je huid, zodat je kan lopen zonder dat je een spoor van crème achter laat.

Je zult merken dat je voeten veel zachter zijn en je de kant dat in de winter je voeten pijn gaan doen is heel klein. Je kan deze behandeling zo vaak herhalen als je maar wilt. Ik verzorg mijn voeten op deze manier ongeveer één keer in de twee weken.
Maar dit is helemaal aan jou wat je zelf wilt. Veel plezier :)







dinsdag 25 december 2012

Nivea visage - Voedende dagcrème



Nivea is een merk dat bekend staat om zijn verzorgingsproducten. Zo brachten ze ook een visage lijn uit, gericht op het herstellen van de huid. Daarin ontwikkelde ze ook een voedende dagcrème.
Het is een frisse dagcrème die je gezicht zacht aan laat voelen. Nivea wordt onderandere verkocht bij de Etos. Daar staat een heel schap vol met meer voedende producten en deze dagcrème kost 8,43.
 Op de verpakking staat vermeld dat er calentula extract in zit. Ik was daar verrast over want vaak kom je niet de combinatie van hydraterende en helende werking in één tegen.


Werking: Het is natuurlijk het mooist, als dat het ook werkelijk waar maakt. Ik heb het een aantal weken uitgeprobeerd en de plekje op mijn huid vervaagde wel, maar ik had het gevoel dat dat kwam door dat het zich zelf genas ipv dat de calendula zijn weking deed.
De dagcrème voelde wel echt voedend aan. Zeker na het douchen deed het erg goed zijn werk. De droge plekje werden opgevuld, waardoor mijn foundation er mooier uitzag.


De crème heeft een lekkere frissegeur en de substantie is vrij dun. Daarom is het makkelijk uit te smeren en laat het geen vettig laagje achter.
Gebruik de crème niet op plekjes die open zijn of gevoelig, want omdat het lekker ruikt is er parfum aan toe gevoegd. Het kan gaan prikken als de crème in contact komt met een wondje. Gebruik het ook echt niet om een wondje er mee te genezen. 
Kortom het is een goed verzorgende dagcrème zeker als je een droge huid hebt. 



zondag 23 december 2012

Top 5 nail art brush.


Uit elke categorie van de kwasten die ik gebruik om mijn nagels te lakken, heb ik selectie gemaakt en dit zijn mijn fijnste kwasten om te gebruiken tijden het nagellakken.







Dit kwastje is van alle kwastjes die ik heb het dunst. Wil ik kleine krulletjes maken of dunne strepen, dan gebruik ik deze. Hij is makkelijk schoon te maken ,doordat de haren ook niet lang zijn is het makkelijk om het met een watje de nagellak er af te vegen. Daarna blijven de haren ook compact bij elkaar. Bij sommige kwastjes is het namelijk zo dat na het schoonmaken de haren uit elkaar gaan staan en je het daarna minder makkelijk in gebruik is.























Ik heb een paar dotting tools, maar deze gebruik ik het vaakst. Dat is eigenlijk omdat hij het meest functioneel is. Een andere dotting tool van mij heeft een grote bol aan het einde waar je geen kleine stipjes mee kan maken, maar alleen grote. Met deze tool van Essence kan het allebei. Hij is dus multifunctioneel :)
kijk maar:














Dit is een kwast die je op verschillende manieren kan gebruiken. Je kunt er vlakker mee invullen, gebruiken om nagelriem olie mee aan te brengen of bloemblaadjes mee maken. Het laatste doe ik meestal. Dip de ene kan in een kleur bijvoorbeeld zwart en de andere punt in ik zeg maar wat roze. Zet je kwast verticaal op je nagel en beweeg hem langzaam opschuivend heen en weer. Deze kwast is vrij breed en je ziet mooie kleur overlopen. Daarom vind ik deze fijn.

Dit zijn een aantal blaadjes naast elkaar.













Je kent deze kwast misschien als eentje die je voor je gezicht kan gebruiken, maar het kan ook voor je nagels. Deze is wel en slag kleiner dus dat is  de reden dat hij fijn en makkelijk in gebruik is.
Wat je er bijvoorbeeld mee kan doen is: de waaier in verschillende kleuren dopen en er gekke lijntjes mee trekken wat voor het oud en nieuw erg leuk is. Met wat kleine stipjes er bij lijkt het zo op vuurwerk.















Dit is een top kwast omdat het een combinatie is van verschillende kwasten. Je kan er stippen mee zetten, lijnen mee trekken en vlakken invullen super handig dus.
















Alle kwasten behalve de dotting tool komen uit een set, die online op internet heb besteld en de dotting tool komt van Essence. Deze kost 1,79. De brush set kost rond de 7 euro.

Mini pizza maken

Dit is erg leuk om te doen, zeker als je vrienden over de vloer krijgt en je zelf wilt kokkerellen. 
Ik heb de pizza's belegt met: Champignon, salami, pizzakruiden, tomatensaus, kaas, olijven en paprika.




Het wondermiddel!


Een ongeluk zit in een klein hoekje, en is vaak niet te overzien.
Wat ik tegen elk plekje gebruik is Calendula zalf van Weleda.
Het is echt een wonder middel.

Wat is calendula zalf?
Het is een Antroposofisch genees middel. Een antroposofisch geneesmiddel zijn middelen die op een geheel eigen manier zijn ontworpen en geproduceerd. Je vindt ze alleen terug in de antroposofie en niet in de homopathie of in de klassieke fytotherapie.

Het klink heel zweverig maar het werkt echt. Een voorbeeld: Ik liep al een week of twee rond met een ontstoken oorbel gaatje, en het was al zo erg dat ik er bijna niet meer mee kon slapen. Mijn moeder raadde aan om de Calendula zalf te gebruiken. Ik heb het drie nachten achter elkaar op het gaatje gesmeerd, en it was gone.


Wat wel belangrijk is om te weten is dat er in deze zalf Sesam olie verwerkt is. Als je hier een allergie voor hebt, zal je heftig reageren op deze zalf, dus gebruik het dan niet. 


De substantie is vrij dik. Dat maakt het wel lastiger om het uit te smeren, dus zorg er voor dat je handen warm zijn. De basis van de zalf bestaat uit: sesamolie, bijenwas,wolvetalcoholen, wolvet en water. De bijenwas zorgt dus voor de dikke structuur. De geur is neutraal, en zacht. Daarom prikt het ook niet wanneer je het gebruikt. Heb je last van schaaf en snijwonden of huidirritatie zoals een ontstoken oorbel gaatje, dan is het zeker een aanrader. 


vrijdag 21 december 2012

De Speedies!


Een school opdracht leverde een erg leuke middag op. Voor het vak biologie testte we de conditie van de sporters, en in dit geval onze lieve hondjes.
Deze video is mede mogelijk gemaakt door: Flip. Perry, Daisy, Max en Kira.


Christmas 2012 nail art design


Kerst is geen kerst zonder een paar feestelijke nagels. Voor vandaag een christmas design. 


De belangrijkste stap voor dat je bent ging met nagels lakken is het gebruiken van een basis coat. Je voorkomt daardoor dat je nagels verkleuren van de kleur stof die in de nagellak zit. 
Ik gebruik hiervoor de Nail Repair van het merk Trind. 


Voor de gouden kleur nagellak gebruik ik de gouden van de H&M Duo polish en de rode kleur is die van Max. Kleur de onderste helft van in met de gouden nagellak en de bovenste helft met de rode kleur. 


Maak met een groene kleur een lijntje over de grens tussen de gouden en de rode kleur. 
De gebruikte kleur is Catrice Run Forrest Fun. Dit kan je doen met een nail art brush of een saté 
prikker.


Eigenlijk ben je dan al bijna klaar. Bij kerst hoort ook een kersttakje. Met de groene kleur van Catrice doe ik dat. Je maakt dit takje door een simpele vorm van een kerstboom aan te houden. De eerste twee blaadjes van het takje komen onderaan, vervolgens twee blaadje daar boven die allemaal met de punt naar buiten wijzen en als laatste een klein blaadje in de top, die recht naar boven wijst.
Met de witte kleur zet je een streepje in elk blad, en drie dots aan de onderkant van de kersttak.
Your done:)



Vlog; Kerstmarkt Munster


Samen met school hadden we een gezellige dag in Munster. Vanuit school was dit georganiseerd  om ons wat "bij te spijkeren". Die dag hebben we ook opdrachten gedaan, maar natuurlijk het meeste gek gedaan en geshopt.

Colour care lipstick



December, december. Het is de maand van de feestdagen en lekker knus binnen zitten.
Voor de kerst had ik deze mooie lipstick van de Etos gekocht, en hij is echt mooi.
De kleur is donker roze met hele kleine subtiele glitters. Ideaal voor de kerst.


Het is de Colour care lipstick in kleur nummer 104. Wil je een diep donker roze kleur op je lippen, dan moet je er wel twee of zelf drie keer met je lipstick over heen gaan. De dekking is dus niet optimaal. Je kan dit doen door één laagje aan te brengen en 1 á 2 minuten te wachten tot dat je ziet dat de kleur redelijk is in getrokken. Ga er dan voor de tweede keer overheen en je zult zien dat de kleur dieper en donkerder is.

Een voordeel is, je kan deze donker roze kleur staat leuk bij eigenlijk alle kleuren. groen, grijs, bage, wit etc.
Het enige minpuntje is, dat de dop van mijn lipstick wat los op de verpakking zit waardoor hij er snel afvalt ook in mijn tas en dan zit de boel in de de lipstick. Dit is mij maar een keer overkomen want nu gebruik ik het alleen maar thuis.
De kleur blijft niet de hele dag zitten, maar zeker wel een uurtje of drie en mijn lippen blijven zacht.
Voor dit mooie lipstickje betaal je in de Etos 2,89.







zondag 16 december 2012

Shoplog Munster und Meppel

Dinsdag 11 December vertrokken we uit Meppel op weg naar Munster in Duitsland.
Daar heb ik de hele dag kunnen rond struinen over de kerstmarkt en de shopping street.
In deze video laat ik zien wat ik daar gekocht ben, maar ook wat ik voor leuks afgelopen vrijdag tegen kwam in Meppel. Viel Spaß!

vrijdag 14 december 2012

Tag: Blog to love #3

Dit is het laatste deel van de tag.
Zoals ik al vertelde heb ik de tag in 3 delen opgesplitst, omdat ik dacht dat jullie dat leuker zouden vinden dan een lang artikel met 15 vragen.
Laat me weten of het ook zo is, voor in het vervolg. Maar voor nu de laatste 5 vragen.


11. Krijg je wel eens negatieve comments?

De wereld van het internet is hard. Daar is menig mens het denk ik met mij eens. Op twitter kan het er nog harden aan toe dan op youtube, want er zijn mensen die hard worden afgekraakt en iedereen leest het. Negatieve comments krijgen is natuurlijk nooit leuk, maar als je nog niet zo lang blog zo als ik heb je er weinig mee te maken. Ik heb bij andere bloggers erg gemene dingen gelezen en ik vind het knap hoe ze hier mee omgaan. Ik zelf heb nooit een echt negatieve comment gekregen, maar wel een opmerking. Misschien zou jij het beschouwd iemand anders het als een negatieve opmerking, maar ik zie het anders. Er is een groot verschil tussen een gemene opmerking en opbouwende kritiek. Een tip voor andere bloggers; probeer uit elke opmerking een verbeterpunt te halen. Uit de opmerking ( grof gezegd) je bent raar, kan je natuurlijk geen positief tintje in vinden, maar op basis waarvan is het gebaseerd. Dat is de vraag. Wat mij betreft is iedereen een beetje raar op mijn eigen manier. Geeft iemand de opmerking ' je praat saai' dan is het een kritiekpunt waar je iets aan kan veranderen, zodat het  voor je zelf ook fijner wordt om te bloggen.






12. Plaats je iedere dag een nieuwe post?

Dat probeer ik wel te doen. Ik moet ( helaas) nog wel naar school, en school houd er van veel opdrachten voor thuis op te geven. Bovendien heb ik op zaterdag ook een baantje. Daarom is het soms wat lastig om een artikel te schrijven. Om toch elke keer wat nieuws te laten lezen plaats ik dan de dag erna twee artikelen. Een nieuwe en het artikel die ik de vorige dag wilde plaatsen. Ja het leven van een tiener is nog niet zo makkelijk xd

13. Wat voor soort lay-out heb je? Heb je hem zelf gemaakt?

In de loop der tijd is de lay-out een aantal keren verander. Ik had in mijn gedachten om in een oogwenk een beeld van mij te laten zien. Daarom staan er in de lay-out bijna alleen maar foto's die ik zelf heb gemaakt. Een aantal zo als de foto van mij bij de fontein en de vlinder bij de struik zijn gemaakt in de afgelopen zomervakantie. Vakanties zijn voor mij erg belangrijk want dan kan ik de aandacht geven aan mijn familie die ik zou willen geven. Familie is voor mij en voor vele andere denk ik erg belangrijk. Zij zijn er voor mij en ik voor hen en dat vind ik fijn. 

14. Hoelang doe je gemiddeld over een artikel?

Dit verschild. Ik neem de tijd die ik nodig heb, maar meestal ben ik ongeveer een uur bezig. Als eerste maakt ik foto's van een product als ik er een review over wil maken. De volgende stap is het bewerken van deze foto's. Vaak snijd ik ze bij of verander het licht, maar dit is niet de klus die de meeste tijd in beslag neemt. Ik heb Dyslexie en dat berekent dat ik het lastig vind om de goede spelling van een woord te weten. Ook de zinsopbouw is iets waar ik op moet letten en daarom lees ik het nog een aantal keren na, om de fouten er uit te halen. Hierna sla ik het artikel op voor publiceren. 



15. Heb je in het echt contact gehad met andere bloggers?

Helaas nog niet. Het lijkt mij erg leuk, want het betekend dat je ook een moment hebt waar je van elkaar kan leren. Ik sta nog niet ingeschreven bij persbureau's en dat ik denk ik de reden dat ik nog geen andere bloggers heb ontmoet. Op een evenement van een merk ben je namelijk niet de enige die is uitgenodigd. Het kan zo maar zijn dat er naast jou nog 20 man is uitgenodigd voor bijvoorbeeld een lancering van een nieuw geurtje. Ik kijk er erg naar uit naar dit moment dat ik er wel bij mag zijn. 

Ik hoop dat jullie meer over mij te weten zijn gekomen, en plezier hebben gehad om deze tag te lezen
                                                                                            Liefs. 

donderdag 13 december 2012

De kerst Glossybox van December 2012



Een super leuke Glossybox voor vandaag.
Het was een hele verrassing dat het zo snel bezorgt werd, maar dat maakte het nog leuker. 
De Glossybox is een abonnement wat je elke maand opgestuurd krijgt met 5 luxe mini producten er in, en vaak ook fullsize. 





De lijst van de producten:
OPI - Shatter coat: 13,95
Anatomicals- The showering iferno hot fiery body cleanser; 3,99
Yves rocher - Wimperspreidende volume mascara: 17,90
Glossybox by kryolan - Blush glossy pink: 12,90
Cosline - Concealer: 9,00
Kérastase - Elixir ultime: 125 ml 37,10
Azzaro - Chrome: 50 ml 48,80

Love4nails G by guess line inspired nail art design


In Munster had ik nieuwe kleurtjes nagellak gekocht, en die moest ik natuurlijk gelijk uitproberen.
Voor vandaag een nieuwe nail art geïnspireerd op een tutorial van Love4nails.
Dit design vraagt wat precisie maar als je het rustig doet lukt het wel.

Het belangrijkste wanneer je, je nagels gaat lakken is het gebruiken van een base coat. Dit beschermt je nagels tegen verkleuring door het pigment in de nagellak. Ik gebruik een de Nail repair van Tind. Het is een nagelverharder en base coat in één. Ideaal.


Met zwarte acryl verf maak ik een smal lijntje aan de onderkant van je nagel. 


Vervolgens trek ik met de zelfde zwarte kleur een diagonale lijn van het puntje links boven in, naar rechts onderin.

Kleur de driehoekige vorm die je nu gekregen heb in met de zwarte aryl verf die je ook gebruikt heb voor het zetten van de lijnen.

De nog niet ingevulde kant, maak ik licht roze met de Long wear Flormar Supershine Perfect polish nummer 29. Het is een hele mooie baby roze kleur, wat mooi afsteekt tegen het zwarte.


Met de zelfde baby roze kleur maak ik een driehoek aan de linker kant, met de punt naar binnen wijzend.
                   
                       Roze is ook maar zo roze, dus een paar lijntjes zwart kan geen kwaad.

 


Als finishing touches, een mooie bloem. Dit kan je maken met een saté prikken, maar ik heb het gedaan met een nail art brush. De bloem bestaat uit vijf bloembladen die er uitzien als een waterdruppel. Daar onder heb ik drie kleine waterdruppeltjes gemaakt.


Als je het leuk vind kan je ook een diamantje plaatsen in het midden van de bloem. Ik heb wel gedaan en het geeft net die classic look.



dinsdag 11 december 2012

What's in my Münster shopping bag.


Dit is een bijzondere video waar in ik laat zien wat er in mijn tas zit.
Het is niet een gebruikelijke locatie, want het is in een bus. 
Mijn duits klas en ik waren op weg naar Münster om daar de kerstmarkt te bezoeken.
Het was reuze gezellig.









maandag 10 december 2012

Tag: Blog to love #2


Dit is het tweede deel van de tag, Blog to love.
Have fun!

6. Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?

Dit verschilt heel erg. De ene keer is dit anders dan een andere keer. De meeste comments krijg ik op mijn video's die ik op Youtube hebt staan. Ik vind het ontzettend leuk om deze te lezen en te reageren. Het doet veel met me om te zien dat mensen het waard vinden om een reactie te plaatsen. Je weet dat je een blogger bent uit heel veel, maar toch zijn er mensen (vooral meiden) die het met je eens zijn of een andere mening met je willen delen. Erg leuk is dat :)

7. Werk je samen met bedrijven? 
Ik blog nog niet lang, en ik weet ook niet welke kan het op zou gaan. Veel bloggers hebben een webshop gekoppeld aan hun blog, wat mij ook een uitdaging lijkt. In feiten heb je dan je eigen bedrijf en ben je hier ook verantwoordelijk voor. Dit is wel heel ver in de toekomst maar het zou kunnen dat het gaat gebeuren. Ik ben nu 16 jaar en ik vind me zelf wat jong om me te mengen in het wereldje van het samenwerken met bedrijven. Eest wil ik mijn diploma halen, en dan zie ik wel verder. Mocht ik hulp nodig hebben met een ander bedrijf lijkt me dat een hele uitdaging, maar voor nu werk ik niet samen met een ander bedrijf.

8. Met wat voor camera maak jij foto's bij je artikelen ?

Dit is van af het beging het zelfde geweest. Mijn ouder hebben een jaar geleden een camera Canon S90 gekocht en die is van goede kwaliteit. Als het licht niet goed valt zijn er verschillende standen om dit te verbeteren. Toch zou ik later een spiegelreflexcamera camera willen, of een video camera voor meer scherpte. Met deze canon stel je toch minder goed scherp tijdens het inzoomen of filmen.
Canon S90












9. Waar haal jij je inspiratie voor nieuwe artikelen vandaan ?

Overal vandaan eigenlijk. Ik heb een tijd geprobeerd om een paar weken van te voren een planning te maken voor de artikelen op mijn blog, maar dat wilde niet lukken. Ik kreeg simpelweg geen inspiratie. Ik heb het gevoel dat ik van dag tot dag leef. Gelukkig kan ik voor school wel planningen maken, maar voor invullen van een vakantie wil niet. Ik ga voor mijn bureau zitten en bedenk wat ik wil schrijven. Vaak heb ik eerst mijn kamer op geruimd want dat is ook een rare tik, ik kan niet werken in rommel. Tijdens het opruimen kom ik spulletjes tegen die leuk zijn voor mijn blog, of waar ik iets mee kan maken. Op deze manier kom ik aan inspiratie. Ideeën voor looks haal ik uit het weer. Is het een grauwe dag, dan is het tijd voor blauw met een vleugje grijs. Inspiratie bron is dus filosofisch gezegd 'het leven'. 

10. Welke beautyblogsgers geven jou veel inspiratie?

Iedereen kent wel de grote blogger zoals Mascha van Beautygloss en Serena van Beautylab. Dit zijn ze ook terech. Ze weten waar ze over praten en geven anderen en ook mij motivatie. Ze stralen hun energie op je over, wat best raar klink als je iemand zie op een scherm. Een ander meisje Diana van Disfordazzle is ook great. Ze heeft zo haar eigen styl, die super leuk is. Ze is 18 jaar en doet het ZO leuk. Het is moeilijk om haar styl te omschrijven maar je moet je het echt even zien. Ze maakt leuke haar tutorials en veel meer. Haar blog ziet er ook kei mooi uit. Heel persoonlijk en daar hou ik wel van. Het knapste vind ik dat ze het helemaal zelf doet. De video's bewerken en het maken van haar blog. Veel grote meiden hebben hulp van een bedrijf, maar zij niet. Ga zo door Diana.