zondag 14 oktober 2012

Eyeliner



Een eyeliner is een  make-up product om lijnen rondom, boven of onder de ogen aan te brengen. Het doel is om de ogen extra expressie te geven, waarbij geldt dat hoe donkerder en dikker de lijnen zijn, hoe dramatischer de ogen kunnen lijken. Het verschil tussen een eyeliner en een oogpotlood is dat een eyeliner vloeibaar is en een oogpotlood uit een vaste substantie bestaat. Er zijn echter ook producten die deze kenmerken combineren, zoals stiften.

Eyeliner aanbrengen is een kwestie van oefenen. Er zijn weinig meiden die het in een keer een perfecte strakke lijn zetten. Ik hoop dat mijn tips het gemakkelijker kan maken voor jullie.

1. Trek zachtjes aan het ooglid en begin vanuit de binnenste ooghoek, aan de rand van de bovenwimpers. Trek met het penseel een fijne lijn door naar de buitenkant. Wacht 10 seconden af totdat het droogt en ga er weer over heen.
2.Voor een geaccentueerd effect, laat het zoals het is. Voor een subtieler resultaat, breng een beetje donkere oogschaduw aan op de lijn met behulp van een klein penseel. Oefen niet te veel druk uit en laat je eyeliner niet te veel uitloopt.
3. Ik raad niet aan om eyeliner te gebruiken op de onderste wimperrand, dit zal je blik verharden . Bovendien loopt je het gevaar het oog te prikkelen. Gebruik hiervoor liever oogschaduw van een donkere kleur of een kohlpotlood.

Ga er mee experimenteren, en onthoud bijna niemand lukt het in een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten