dinsdag 16 oktober 2012

Hardlopen onderdeel: basis programma.

Sportkeuring. 
Ogenschijnlijk is het beginnen met hardlopen bijzonder simpel: je trekt een oud trainingspak aan, knoopt de veters van je hardloopschoenen van en... daar ga je. Je hebt er geen dure attributen voor nodig en er is geen gezeur over lidmaatschap, trainingspartners of een complete ploeg. Toch zijn er een aantal zaken, die heel logisch en vanzelfsprekend lijken, waar je zeker rekening mee moet houden. Ten eerste je gezondheid, of je last hebt van bijvoorbeeld astma. Een andere belangrijke zaak is discipline. Je zult alleen effect zien van het hardlopen wanneer je voor je zelf de tijd er voor plant. Het liefst om de dag.





Doel van het hardlopen.
Als je kritisch naar je zelf hebt gekeken, kan je je gaan afvragen wat wil ik gaan bereiken?
Wil je eindigen met een drie maal in de week in rustig tempo wat lopen om gewicht te verliezen, of koester je de ambitie om een marathon te gaan lopen. Probeer een zo reëel mogelijk doel te kiezen. Kijk naar hoeveel tijd je wil en kan besteden aan het hardlopen. Want het doel van een basis programma is om de conditie op een zodanige peil te brengen dat je 45 minuten kan hardlopen op een redelijk gelijkmatig tempo.


Trainingsschema.



Dit is een schema zodat je een beeld zou kunnen krijgen van hoe je het zou kunnen aanpakken. 3-3-3 p4 betekend drie herhalingen van drie minuten afgewisseld met steeds 4 minuten pauze.
veel succes! :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten