vrijdag 5 oktober 2012

hardlopen onderdeel technieken.

Bij het hardlopen is het heel belangrijk dat je probeert de zelfde bewegingen te maken, zo zal je het langer vol kunnen houden.
IK ben geen voet deskundige dus daar kan ik helaas niks over vertellen, maar wat wel heel belangrijk is, is je houding. Het eerste belangrijkste punt is het afwikkelen van je voeten. Gaat dit niet goed, dan is de kans op een blessure groter. Begin bij je hak en rol rustig zonder al te veel gewicht er op de leggen je voet af.

Je houding is bijna net zo belangrijk als je voeten. Loop niet te recht op, hel ook niet achterover. Vooral bij lopers met een holle rug kan dit op een lange termijn tot ernstige rugklachten leiden.








Tijdens het lopen maak je veel bewegingen met je schouders en bekken. Bij de lange afstandloop wordt de schouder op twee manieren gedraaid.
Je ziet en verschuiving in het horizontale vlak ( van achteren naar voren) en een verschuiving in het verticale vlak (van boven naar beneden)
samen met je schouders beweeg je ook je armen mee.

Het ontspannen van je schouder en nek spieren zorgen er voor dat je gemakkelijk je armen kan mee zaaien. Zo kan je een betere vaart krijgen en blijf je makkelijk in de flow zitten.
Deze foto wijst er zelf naar hoe je het beste je arme kan bewegen.
Er is nog veel meer te vertellen over technieken van lopen, dus als je vragen hebt let me know en ik zal er proberen een antwoord op te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten